20 octombrie 2010

Pesti tropicali

Esti gata pentru un acvariu?
Pestii tropicali sunt frumosi atunci cand ii privesti, dar cresterea lor cere multa dedicatie si multa munca. Acvaristica este o pasiune pa care multi ar vrea sa o aiba, dar cu care putin reusesc sa se descurce. Fiind copii, majoritatea isi doresc sa aiba acvarii in camera, mai ales daca au vazut asemenea acvarii la prietenii lor. Totusi, este bine ca oricine sa-si faca un acvariu? Iata cateva lucruri la care e bine sa te gandesti daca planuiesti sa incerci acest hobby.

Inainte de toate, gandeste-te ca desi nu pot latra sau mieuna cand le este foame, cand sunt maltratati sau lasati o lunga perioada de timp fara sa li se faca curatenie, pestii sunt totusi fiinte vii care au nevoie de multa atentie si de ingrijire responsabila. Hotararea de a avea un acvariu necesita acelasi tip de dedicare pe termen lung ca si hotararea de a achizitiona un catel sau o pisica. Un acvariu implica o serie de cheltuieli, munca de cercetare si curatenie saptamanala. Pestii trebuei sa fie hraniti cel putin o data pe zi, asa ca daca calatoresti mult si locuiesti singur nu e o idee prea buna sa-ti iei un acvariu. Pe de alta parte un acvariu este o buna modalitate de a te educa in ceea ce priveste cresterea unor fiinte in mod responsabil si iti va decora in acelasi timp locuinta cu o pata de culoare.

Exista doua tipuri de acvarii: acvariile de apa dulce si acvariile de apa sarata. Ca regula de baza acvariile de apa dulce sunt mai usor de amenajat si de intretinut, dar sunt si mai susceptibile la schimbari subtile, cum ar fi temperatura apei sau nivelul iluminarii. Acvariile de apa sarata sunt mai dificil de amaenajaat si necesita mai multa cheltuiala, dar o data ecosistemul format ele vor avea nevoie de mai putina intretinere si de mai putina munca decat acvariile de apa dulce. Ai in vedere totusi ca inainte de a decide sa amenajezi un acvariu trebuie sa te documentezi foarte bine referitor la speciile de pesti pe care le poti creste, la compatibilitatile dintre specii, la conditiile pe care fiecare specie le prefera, la spatiul de care au nevoie, temperatura apei, nivelul ph-ului si duritatea apei. Fii sigur ca iti faci temele cu privire la toate aceste detalii inainte de a merge la pet shop si de a cumpara cativa pestisori. Ai in vedere ca un acvariu mic poate fi usor de amenajat, dar neangrijit asa cum trebuie poate la fel de bine sa devina un dezastru care sa-ti distruga pasiunea pentru acvaristica si viata unor fiinte nevinovate.
http://www.animale-iubite.ro/
www.acvaristica.forumgratuit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu