09 septembrie 2010

De ce un acvariu?

www.acvaristica.forumgratuit.ro

Acvariu

De ce un acvariu?

Exista multe avantaje in ingrijirea pestilor raportat la alte animale de casa-doar cateva minute pe zi, eventual un surplus de o ora odata la saptamana…nu deranjeaza ordinea pentru ca nu pierd par, nu faot. Oricine poate creste pesti chiar si in cele mai mici apartamente.

Marin sau de apa dulce? Pentru a nu ajunge prea curand la dezamagiri si pentru a castiga ceva experienta, este categoric mai usoara intretinerea unui acvariu de apa dulce. E dreptca pestii marini sunt mult mai frumos colorati dar si de multe zeci de ori mai scumpi si mai pretentiosi. Un alt avantaj al acvariilor de apa dulce este faptul ca in acestea pot fi crescute si plante, ceea ce aduce un plus de frumusete intr-o locuinta.

Cea mai dezvoltata partea acvaristicii este cea care se ocupa cu cresterea pestilor de apa dulce exotici, fiind mai usor de intretinut desi unele echipamente de baza sunt absolut necesare (iluminare, aerare, filtrare). Pestii de apa dulce si rece (autotoni – din zonele cu clima temperata) consuma cantitati mai mari de oxigen si mor mai usor intr-un acvariu decat cei exotici.

Alegerea pestilor!

1. In cazul achizitionarii de inceput a unor pesti incercati sa ii procurati de la me categoric specializate( acolo veti primi si lamuriri necesare intretinerii lor……. Daca nu reveniti pe acest site si va mai povestim si noi). Intr-un magazin profilat pe echpamente de acvaristica va avea o mai larga oferta de produse pentru cneavoastra, iar pestiide obicei sunt mai bine intretinuti decat in cazul pietelor, oborurilor. Comerciantiii priceputi va vor dasfaturi letagte de exactele dorinte si necesitati ale dumneavoastra si veti alege mai usor varianta potrivita personala.

2.Aflati dinainte ce pesti ar fi potriviti pentru acvariul dorit si stabiliti daca vreunul dintre ei are necesitati speciale legate de mediu sau hrana.la cumpararea pestilor luati in considereare urmatoarele especte: SA FIE SANATOSI , DACA SUNT POTRIVITI ACVARIULUI CARE II ASTEAPTA, MODUL DE INTRETINERE A LOR si COMPATIBILITATEA CU CELELALTE SPECII!

3. Cumparati la inceput pesti rezistenti, astfel incat sa reusiti sa va formati primele deprinderi necesare ingrijirii pestilor.

4. Cumparati pesti care consuma hrana in acvariul comerciantului, care inoata vioi, este suficient de bine colorat.

5. Un peste bolnav se poate recunoaste prin comportament lent, sta eventual in colturile acvariului(desigur exista si pesti speriosi dar acestia sunt alt subiectde discutie), poate avea aripile inchise sau pete puncte pe aripi. Un peste bolnav intern elimina excremente incolore. Nu cumparati pesti cu pete sangerii pe corp, sau aripi rupte. NICIODATA SA NU CUMPARATI PESTI DINTR-UN ACVARIU CE PREZINTA PESTI MORTI !!!, SAU CU PUNCTE ALBE PE INOTATOARE!!!

www.acvaristica.forumgratuit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu