09 septembrie 2010

incalzitoare acvariu

http://www.acvaristica.forumgratuit.ro/

Incalzirea

Generalitati privind relatia temperatura–pesti:

Cyprinidele prefera in marea lor majoritate temperaturi intre 18-25 grade celsius, unele rezistand insa chiar si la 4-6 grade (acestea pot fi usor tinute in lacuri ornamentale).

Characidele se incadreaza majoritar in intervalul 23-26.

Anabantidele prefera ape mai calde , pe intervalul 25-30.

Cichlidele in functie de origine se incadreaza in doua grupe cele mai multe pe intervalul 24-26, unele insa necesitand 28-30.

Important!

O apa prea calda scurteaza viata maxima a pestilor.

In cazul reproducerilor temperaturile preferabile sunt cele maxime.

Scaderea necontrolata a temperaturii intr-un acvariu aduce cu sine o slabire a pestilor iar acest fapt duce usor la imbolnavirea lor.


Tips :

1. Preferati utilizarea unui incalzitor cu termostat care sa aibe si o putere suficienta pentru a incalzi acvariul pana la minim 27-28 grade Celsius.

2. Pentru acvarii cu o lungime de peste 90 cm este recomandata utilizarea a doua incalzitoare in scopul de a nu avea variatii mari de temperatura in bazin.

3. Este recomandat ca incalzitorul sa fie situat in curentul de apa creat de un filtru intern realizandu-se astfel o omogenizare termica in acvariu.

4. Nu supraincalziti un acvariu, cumparati un incalzitor al carui putere sa fie raportata la volumul bazinului.

5. Un acvariu cu volum mare prezinta de asemenea si o stabilitate termica marita din cauza volumului mare de apa, variatiile fiind minore in raport cu cele din exteriorul acvariului.

http://www.acvaristica.forumgratuit.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu