09 septembrie 2010

Lumina necesara plantelor de acvariu

Iuminarea
www.acvaristica.forumgratuit.ro/
Un element important in aspectul unui acvariu il constituie lumina utilizata. Este indicat ca acvariile sa nu fie pozitionate in asa fel incat sa primeasca lumina din directia nord deoarece la astfel de lumina pot creste doar plante ce necesita putina lumina, mai ales cele din grupul Cryptocorynelor si al Anubiasului. Este indicat ca acvariul sa primeasca lumina din directia est sau vest efectele acestei lumini facand din acvariu un element decorativ deosebit in camera .

Pentru procesele de asimilatie plantele au nevoie de lumina din spectrul oranj-rosu, radiatia verde fiind respinsa in mare masura. Radiatia rosie determina cresterea in lungime a plantei vigurozitatea fiind insa slaba. In cazul utilizarii luminii albastre plantele ar fi foarte viguroase dar ar ramane mici. Iluminatul zilnic trebuie sa fie de minim 11-12 ore iar intensitatea luminoasa sa fie in jurul valorii de 200 lx. Este indicat pozitionarea instalatiei de iluminare in asa fel incat pestii sa fie observabiliprin relectia luminii si nu prin transparenta, de aceea este preferabila amplasarea neonului deasupra acvariului dar in marginea anterioara.

Acvariile moderne prezinta necesarul unor cantitati mari de lumina deoarece cele mai noi specii de plante introduse in acvaristica prezinta de obicei cerinte crescute din acest punct de vedere (Lilaeopsis, Diandra, Hemigraphis, Higrophila, Aponogeton etc.)

http://www.acvaristica.forumgratuit.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu